Akupunktur mod migræne eller hovedpine?

Læs om mine behandlingsmuligheder her

Akupunktur behandling

BESTIL TID TIL BEHANDLING AF HOVEDPINE/MIGRÆNE

Parkering lige ved døren

Tre grunde til behandling mod hovedpine/migræne:

– Hurtigt og langvarigt resultat

– Højere energiniveau i hverdagen

– Ingen medicinske bivirkninger

“Man føler sig i trygge hænder og Gitte tager sig god tid til at lytte efter hvad ens behov er og behandler derefter” – Tina Jensen

Akupunktur mod migræne og hovedpine

De fleste af os har prøvet at have ondt i hovedet fra tid til anden og oplever måske ikke behovet for at blive behandlet med akupunktur mod vores migræne, hovedpine mv.

Der er dog næppe nogen, som vil erklære sig uenige i, at smerterne helst skal overstås. Imidlertid oplever mange, at hovedpinen ikke går over inden for nogle dage.

Hovedpinen går hen og bliver kronisk, dvs. længerevarende.
Hvis du går og lider af hovedpine i hverdagen, kan det gå hen at blive hverdagskost – simpelthen bare en del af dit liv, som stille accepteres.

Dette behøver imidlertid ikke at være tilfældet.

Der findes mange muligheder for at afhjælpe problemet. Jeg kan personligt tilbyde og anbefale dig akupunktur mod migræne såvel som andre former for hovedpine.

Jeg tilbyder dig en personlig behandling med en samtale, der afdækker problemet og formgiver en akupunkturløsning.

Jeg har mødt talrige mennesker i min daglige praksis, som fik bugt med problemet og kan sige god for behandlingen.

Akupunktur kan være løsningen

Det kan være at du tænker over, hvorfor akupunktur mod din migræne eller hovedpine kunne være en god ide for dig.

Der er mange gode grunde til, at behandlingsformen kunne være det rigtige valg. Nogle af dem, som jeg hører oftest fra de folk, som jeg møder i min praksis er:

– De er vant til at tage en masse medicin mod deres kroniske lidelser, som lindrer den, men dog har en masse bivirkninger på kroppen som helhed. Bivirkninger er i praksis umulige at undgå, når der tages medicin mod hovedpine og lign.

Behandling med akupunktur mod migræne har den fordel, at der i sagens natur tages hånd om din krop som helhed.

Der skydes ikke med spredehagl under behandlingen, og der er øje for, at dit sygdomsbillede kræver en skræddersyet og målrettet behandling.

– En anden fordel ved akupunktur mod migræne og hovedpine er, at der kan opleves en øjeblikkelig lindring efter behandlingen. Ved brug af andre behandlingsformer kan det godt tage længere tid, før der opleves nogen mærkbare ændringer.

Ydermere kan behandlingen med akupunktur mod hovedpine og migræne have en længerevarende virkning.

I undersøgelser er der blevet fundet tegn på lindring i stort set alle tilfælde 6 måneder efter behandlingen.

– Mange mennesker, som jeg møder i min praksis, har tidligere prøvet andre behandlingsformer uden held.

Akupunktur mod migræne bliver atter mere udbredt, da det har vist sig at være virksomt i mange af disse tilfælde, hvor andre behandlingsformer har slået fejl.

Akupunktur behandling

Sådan foregår akupunktur mod migræne og hovedpine

 

Hvis du overvejer at blive behandlet med akupunktur mod din migræne eller hovedpine, kan dette nye tiltag måske godt forbindes med en smule tøven. Selve behandlingen kunne imidlertid godt minde om at få en omgang massage.

Du ligger typisk på en briks med hovedet nedad, mens bittesmå nåle anvendes til at stimulere bestemte punkter under hudoverfladen.

Nålene er så små, at mange knapt ænser dem – nogle af mine klienter falder ligefrem i søvn under behandlingen.

Inden selve behandlingen med akupunktur mod migræne vil vi i fællesskab foretage en kortlægning af din lidelse, så problemets rod kendes.

Inden for akupunktur-verdenen skelnes der nemlig mellem bl.a. mellem overskuds- og underskudshovedpiner, samt om de er mere akutte eller kroniske.

Traditionel kinesisk medicin ser ydermere ikke din lidelse som udtryk for en generel skabelon, men som noget individuelt for dig.

Ved brug af akupunktur mod migræne er det altså vigtigt, at vi finder ud af, hvor præcist på hovedet, det gør ondt og andre detaljer, når der foretages behandling.

Hovedpine, migræne og din daglige trivsel

Det er ikke nogen hemmelighed, at hovedpine og migræne kan have en stor indflydelse på din daglige trivsel.

Derfor kan behandlinger som akupunktur mod din migræne eller hovedpine være essentielle for, at du kan genoprette din livskvalitet.

En migræne kan forårsage slem pulserende smerte, ofte på siden af hovedet.

Et migræneanfald kan vare i flere dage og have betydelig indvirkning på dine daglige gøremål. Ved akupunktur mod migræne tages der hånd om kilden til migræne, så dette kan undgås.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du lider af migræne eller hovedpine, så kan forskellen i grove træk siges at gå på, hvor på hovedet du oplever smerte, og om du også oplever andre symptomer sammen med hovedsmerterne.

Denne slags detaljer er vigtige at afdække i forbindelse med behandling med akupunktur mod migræne og hovedpine. Aura er et fænomen, der forekommer i forbindelse med migræne, og involverer bl.a.:

– Forstyrrelser af synsfeltet med forskellige lyspletter og former.

– Der høres nogle gange antydning af ringen eller musik i ørene.

– Tab af synsevnen.

– Svaghed eller ømhed i ansigtet eller i en side af kroppen.

– Problemer med at tale.

Hvis du oplever problemer med migræne, kan det være en rigtig god ide at søge professionel hjælp. Jeg stiller mine sundhedsfaglige kompetencer som sygeplejerske til rådighed, når jeg behandler med akupunktur mod din migræne.

Årsager til migræne og hovedpine

Årsagerne til migræne og hovedpine er stort set lige så personlige, som de mennesker, du møder på gaden. Ved akupunktur mod migræne og hovedpine tages der hånd om dit individuelle sygdomsbillede.

Din krop er et komplekst system og den indgår ydermere i en kompleks livssituation. Begge dele kan have noget at sige om, hvorfor du har ondt i hovedet.

Når du modtager behandling med akupunktur mod migræne og hovedpine vil vi bl.a. afdække faktorer som:

– Hormoner: For nogle kvinder forbindes migræne fx med menstruationscyklussen.

– Emotioner: Stress, depression, angst eller chok kan bl.a. have indflydelse.

– Fysiske årsager: Manglende nattesøvn, lavt blodsukker mv.

– Kostvaner: Indtaget af forskellige former for mad og drikke kan have indflydelse.

– Medicin: Nogle former for medicin kan have migræne el. hovedpine som bivirkning.

– Diverse andre emner også relevant at tale om ved akupunktur mod migræne og hovedpine.

Som illustreret, er der altså rigtigt mange faktorer, som bidrager til, at din migræne eller hovedpine alt i alt er et individuelt problem, der næppe passer i en grovkornet skabelon.

Ved akupunktur mod migræne og hovedpine tages der hånd om dig som individ, og du kan forvente en skræddersyet og professionel behandling.

Akupunktur behandling

BESTIL TID TIL BEHANDLING MOD MIGRÆNE