Akupunktur behandling

Akupunktur behandling

BESTIL TID TIL AKUPUNKTUR BEHANDLING

Parkering lige ved døren

Tre grunde til behandling med akupunktur:

– Ingen medicinske bivirkninger

– En behandling af dig, frem for en diagnose

– Mere end 5000 år gammel behandlingsform

“Gitte behandlede mine psoriasis symptomer med stor effekt” – Åse Kjær Pedersen

Akupunktur behandlinger

I dag vinder akupunktur behandlinger atter mere indpas i det danske sundhedsvæsen, da de har vist sig at være en virksom behandling ved flere former for lidelser, såsom søvnløshed, nakkespændinger og hovedpine.

Både på sygehuse og klinikker som min rundt omkring i landet har du mulighed for at få akupunktur behandlinger.

Metoden er efterhånden anerkendt af toneangivende internationale sundhedsorganisationer som værende virksom over for mange forskellige former for lidelser.

I min daglige praksis hjælper jeg rigtigt mange forskellige mennesker med vidt forskellige problemer.

Måske kan jeg også hjælpe dig med mine akupunktur behandlinger.

Flere af dem, som jeg har mødt på min klinik, havde ellers givet op med at finde en kur mod den lidelse, som de bar rundt på dag ud og dag ind.

Akupunktur udgør en særlig mulighed som behandlingsmetode, hvilket mange andre end dig allerede har nydt godt af.

Med min sundhedsfaglige baggrund som sygeplejerske kan du forvente den rette professionalisme, når denne årtusindgamle behandlingsmetode hjælper dig med dine problemer, uanset art og størrelse.

Hvad er akupunktur?

“Akupunktur” som begreb hentyder til det at prikke med en nål.

Der er imidlertid meget mere i øvelsen end som så. Akupunktur behandlinger indgår i det, der kaldes Traditionel Kinesisk Medicin (TCM).

Der er tale om en flere tusind år gammel metode, der bl.a. er beskrevet i den Gule Kejsers klassiker, århundreder før vor tidsregning. TCM omfatter også andre metoder, såsom øreakupunktur og cupping mv. Akupunktur behandlinger indgår altså i en bred tradition.

I TCM ses kroppen som en samlet helhed, hvor der ikke er nogen dualisme mellem det “fysiske” og “psykiske”.

Der er med andre ord tale om en holistisk, eller en helhedsbaseret, tankegang bag brugen af akupunktur behandlinger.

Ideen med akupunktur er, at forskellige ubalancer i kroppen kan udbedres ved at stimulere kroppen med de nåle, som akupunktur behandlinger er kendt for.

Inden for sundhedsvidenskaberne kommer der stadig nye teorier til, der forklarer metodens effekter ud fra rent fysiologiske betragtninger – men det er stadig den helhedsbaserede tankegang, der består inden for akupunktur behandlinger i praksis.

Akupunktur behandling

Hvad kan akupunktur behandlinger bruges til?

Akupunktur behandlinger kan bruges til at lindre en lang række af forskellige lidelser, hvor mange af dem er særligt udbredte i moderne tider.

Verdenens sundhedsorganisation (WHO) er en internationalt toneangivende instans, der navnlig forsker i virkningen af behandlingsformer over for forskellige sygdomme.

I Vesten blev akupunktur behandlinger først anerkendt i år 1979 og blev erklæret velegnet til at behandle en lang række af forskellige lidelser.

Her følger et lille udpluk af WHO’s liste over sygdomme, hvor akupunktur behandlinger kan hjælpe:

– Afhængighed af rusmidler såsom tobak, alkohol og medicin.

– Forskellige former for allergier.

– Astma, bronkitis og andre lungesygdomme.

– Blodtryk, hypertension mv.

– Type 2 diabetes.

– Lavt immunforsvar

– Fibromyalgi.

– Søvnløshed.

– Hovedpine og migræne.

– Muskelsmerter og nakkespændinger.

– Graviditetskvalmer.

– Stress, angst og depression.

– Øjenlidelser såsom betændelse og grøn stær.

– Og meget mere.

Jeg føler mig også overvældet over listens længde, men den taler for sig selv – også selv om der som sagt kun er tale om et lille udpluk fra WHO’s liste.

Moderne videnskabelige undersøgelser har stadfæstet, at behandlingsformen både styrker kroppens forsvar over for infektioner, er smertestillende og kan bruges til at regulere de raffinerede mekanismer, der styrer kroppens indre tilstande. Det ser altså ud til, at akupunktur behandlinger ankom i det gamle Kina for at blive.

Hvordan foregår akupunktur behandlinger?

Praktisk talt alle mine klienter er med på, at akupunktur behandlinger har noget at gøre med nåle.

Der er imidlertid ofte mange spørgsmål om, hvordan behandlingen foregår helt konkret.

Noget af det første, som kommer til at foregå, når du kommer ind i min klinik, og vi har sagt goddag til hinanden, er ganske enkelt, at vi taler lidt sammen – dog ikke bare om løst og fast.

Jeg vil prøve at afdække det problem, som du går rundt med, om det så er søvnløshed, nakkespændinger  hovedpine eller en anden problematik.

Vi kommer hele vejen rundt om din livsstil og symptomer, for dette er essentielt for den holistiske tilgang.

Alt efter, hvad sagen drejer sig om, vil vi bl.a. tale om søvn, kostvaner, tidligere sygdomme m.m. Jeg kombinerer i denne proces min sundhedsfaglige baggrund som sygeplejerske med mit kendskab til den holistiske metode til at pejle mig inde på dine problemer.

På baggrund af denne samtale kan jeg skræddersy mine akupunktur behandlinger og antallet efter dine individuelle behov.

Under selve akupunktur behandlingen er det vigtigt at du føler dig godt tilpas, derfor skal du ligge på en briks.

Jeg anvender tynde og sterile engangsnåle på brøkdele af en millimeter i diameter til at stimulere særligt udvalgte områder under din hud.

Nålene sidder som regel i 20 – 30 minutter, mens behandlingen foregår.

Efter nålene er sat i er det meget normalt at man kan mærke en reaktion som f.eks sitren eller snurrende fornemmelse i kroppen der hvor nålene sidder, dette er en reaktion på at akupunktur nålene arbejder.

Hvorfor vælge akupunktur?

Der findes i dag et væld af behandlingsmetoder mod de lidelser, som vi måtte gå rundt med, hvilket er en positiv ting. Her kan akupunktur behandlinger indgå som enkeltstående metode såvel som et supplement, hvis du allerede er i gang med en anden type af behandling.

Der kan være mange gode grunde til at vælge behandlingsformen:
Metoden har ikke nogen bivirkninger på samme måde som medicin, hvilket er en fordel, da disse ofte kan være medtagende over tid.

Akupunktur behandlinger foregår efter tankegangen, at kroppen ikke bør symptombehandles, men bør tages i betragtning som en samlet meningsfuld helhed, når der helbredes. På denne måde er akupunktur altså en behandling af dig, frem for bare “din diagnose”.

Metoden har for mange af mine klienter vist sig at være det, som endte med at hjælpe dem, efter at de oplevede at have prøvet nærmest alle tænkelige midler til at komme over deres lidelse.

Der kan altså være mange gode grunde til at prøve akupunktur som behandlingsform.

Jeg kan tilbyde og anbefale dig mine behandlinger med den særlige kombination af sundhedsfaglige og holistiske kompetencer, som jeg tilbyder dig.

Jeg glæder mig til at se dig i klinikken.

BESTIL TID TIL AKUPUNKTUR BEHANDLING